Leeswijzer

Hieronder volgt een overzicht van de onderdelen en deelproducten gecategoriseerd per projectfase. Onder dit overzicht wordt per deelproduct een toelichting gegeven van wat er behandeld wordt. Via de “Lees meer…” en tabelwaarden komt u bij de onderdelen en deelproducten terecht. Sommigen deelproducten bevatten de tekst (Update) voor de titel. Deze onderdelen zijn toegevoegd na de oplevering van het portfolio.

Enkele waarden in de tabel bevatten een * aan het eind. Deze waarden verwijzen niet naar een pagina maar naar een product! Deze producten bestaan uit afbeeldingen, bestanden en interactieve demo’s. Als u specifiek opzoek bent naar context omtrent het product dan vind u deze terug in een van de eerder benoemde pagina’s.

Probleem definitieAnalyseDesignRealisatieEvaluatie
InleidingWelke data worden er uitgelezen?Evolving designsProof of Concept 1: Face RecognitionZelfreflectie
Gesprek 1: Interne StakeholderEthisch verantwoord datagebruikDe invloed van code op het ontwerpProof of Concept 2: Face Recognition met PythonProof of Concept 4: VLC - Screen mirroring uiteenzetting
Proof of Concept 1: Face RecognitionDe user stories teruggekoppeld naar het designProof of Concept 3: Object Detectionhet resultaat
Project initiatie document*Proof of Concept 2: Face Recognition met PythonProof of Concept 4: Content streaming(UPDATE) Gesprek 2: Interne Stakeholder
Proof of Concept 3: Object DetectionEerste systeemopstelling*De user stories teruggekoppeld naar het design
Video streamingUpdated systeemopstelling*
Proof of Concept 4: Content streamingDesign demo*
De wijziging van focus en invloed op de content metrieken
Welk database-type past het best?
Doelgroep analyse*
Storyboard huidige situatie*
Storyboard verbeterde situatie (met het systeem)*
User stories*

Welke data worden er uitgelezen?

Binnen dit onderdeel wordt behandeld welke metrieken er normaal worden gebruikt bij video’s en afbeeldingen. Bij deze metrieken staat een korte uitleg over wat de metriek inhoudt. Na het totaaloverzicht van gebruikelijke metrieken wordt toegelicht welke metrieken toepasbaar zijn. Bij deze toelichting wordt aangegeven met welke technieken dit mogelijk is en op welk soort content de metriek van toepassing is. Aansluitend op dit overzicht volgt een omschrijving van de beperkingen die sommige technieken met zich meebrengen. Lees meer…

Ethisch verantwoord datagebruik

Het thema van data uitlezen is behoorlijk populair. Sinds 15 mei 2018 zijn met de AVG-wet enkele regels bij het uitlezen van data veranderd. Gezien met dit project data uitgelezen worden moet hier rekening mee worden gehouden. Binnen dit onderdeel wordt toegelicht hoe er met dit project rekening gehouden word met zowel de AVG-wet als moraliteit. Lees meer…

Proof of Concept 1: Face Recognition

In dit onderdeel wordt behandeld waarom er bij het eerste prototype voor gekozen is om met Node te werken. Daarnaast worden hier mijn bevindingen van twee gevonden projecten onderbouwd met beeldmateriaal. Naast deze onderbouwing wordt tevens toegelicht waarom er gekozen is om voor de Proof of Concept voor face recognition de twee bestaande projecten te combineren. Lees meer…

Proof of Concept 2: Face Recognition met Python

Hoewel het vorige prototype met Node functioneel was vielen de resultaten tegen. De uitleg voor de overstap van Node naar Python wordt hier toegelicht. Deze overstap is ondersteund met het beeldmateriaal: een beter werkende variant met Python. Door deze eerste opzet is er meer helderheid in de opstelling waardoor er afgesloten wordt met een eerste ontwerp van de opstelling. Lees meer…

Proof of Concept 3: Object Detection

Na het afsluiten van voorafgaand onderzoek gecombineerd met de voorgaande prototypes was duidelijk dat Face Recognition/Face Tracking alleen niet genoeg was. Dit onderdeel behandelt drie verschillende manieren van Object Detection en toont met het beeldmateriaal aan welke variant nadrukkelijk naar voren komt. Lees meer…

Video streaming

Na een uitleg over wat video streaming is aan de hand van een hedendaags voorbeeld, worden enkele streaming protocollen benoemd met de voor- en nadelen ervan. Na dit overzicht van protocollen volgt de afweging tussen het gebruik van TCP of UDP als verbindings protocol en worden de eerste streaming protocollen afgestreept.  Lees meer…

Gesprek 1: Interne Stakeholder

Aan de hand van het gesprek met de interne Stakeholder bleek dat ik een verkeerd beeld had bij het project. Het verschil in dit beeld word hier omschreven. Naar aanleiding van dit verschil zijn enkele onderdelen van de scope veranderd. Deze worden hierop volgend beschreven. Lees meer…

Proof of Concept 4: Content streaming

Als gevolg van de wijzigingen, in de focus voortkomende uit het gesprek met de stakeholder, heeft er een verschuiving van file streaming naar screencasting plaatsgevonden. Hoewel de begrippen (screencasting en screen mirroring) hetzelfde suggereren zijn het twee verschillende dingen. Dit onderscheid wordt hier behandeld. Verder toont dit onderdeel de verschillende mogelijkheden waaraan gewerkt is om te streamen vanaf een android device naar de Raspberry Pi. Deze onderzochte mogelijkheden betreffen Kodi, RaspiCast en VLC. Lees meer…

Proof Of Concept 4: VLC – Screen mirroring uiteenzetting

Een van de onderzochte content streaming methoden is VLC. Om dit prototype te realiseren is gebruik gemaakt van een bestaand project: Spydroid dat gebruik maakt van Libstreaming. Dit project streamt echter alleen de camera. De wijzigingen die aan het project gemaakt zijn om streaming mogelijk te maken, zijn met behulp van het voorbeeld van de trein van het vorige onderdeel en enkele code snippets toegelicht. Lees meer…

De wijziging van focus en invloed op de content metrieken

Uit het gesprek met de interne stakeholder bleek dat de focus van het project verkeerd lag. Deze focus verandering had als nadeel dat er wijzigingen kwamen in de soorten content die gestreamt worden. Deze nieuw toegevoegde soort content gaat gepaard met nieuwe metrieken. Welke metrieken dit zijn en een advies over hoe deze zijn toe te passen worden in dit onderdeel behandeld. Lees meer…

Evolving designs

Iedere App heeft een basis, een begin punt. Voor deze App waren dat design technisch enkele wireframes. Deze wireframes zijn al vrij snel omgezet in een eerste versie van het design. Deze schetsen staan hier getoond. Ook wordt er al een tweede versie van de schetsen weergegeven waarin mijn eigen twist verwerkt zit. Naast het tonen van deze twee versies wordt er tevens een uitleg gegeven over de grootste verschillen en waarom deze veranderingen gemaakt zijn. Lees meer…

Welk Database-type past het best?

Databases worden voornamelijk gescheiden op het CAP Theorema. Doordat de database lokaal (zonder internet connectie, of meerdere clients) ingezet wordt is deze onderscheiding er niet. Daarom bepaal ik het onderscheid aan de hand van verschillende prestatie testen. Bij deze testen zijn drie typen databases met elkaar vergeleken (SQL, NoSQL en NewSQL). Lees meer…

De invloed van code op het ontwerp

Tijdens het uitwerken van het A/B-testplatform overzicht scherm in de App kwamen enkele gebreken boven water. Met het huidige ontwerp was het niet mogelijk meerdere A/B-tests uit te voeren zonder de data door elkaar te laten lopen. Om dit probleem op te lossen zijn design wijzigingen gemaakt. Deze design wijzigingen worden hier samen met een demo behandeld. Lees meer…

De user stories teruggekoppeld naar het design

Zoals de naam al aangeeft wordt er in dit onderdeel naar verwezen hoe de user stories zijn toegepast op het ontwerp. Hierbij worden de schetsen weergegeven en vervolgens wordt er toegelicht welke user story erin verwerkt zit. Lees meer…

(Update) Gesprek 2: Interne Stakeholder

Nadat de wijzigingen van de focus vorm hadden gekregen is er een tweede gesprek met de interne Stakeholder uitgevoerd. Dit gesprek was ter validatie van de huidige opzet en een terugkoppeling van de veranderingen, een feedbackmoment om te zien of de wijzigingen de focus juist geplaatst hadden en het product nu wel aansluit. Met dit gesprek zijn ook de vervolgstappen afgestemd. Lees meer…