Aanleiding
Voor mijn afstudeerstage zocht ik een opdracht waarbij passie en variatie aan bod komen. Met deze zoektocht kwam ik uit bij Indica die enkele problemen ervaart met hun content stream test opstelling. Deze problemen zijn kort terug te brengen op de volgende punten:
- er is voor de configuratie van het platform internet nodig terwijl dit niet op alle testlocaties aanwezig is.
- de stream zelf wil wegvallen waardoor het systeem stopt.
- er is geen inzicht in de effectiviteit van de content.
Deze punten hebben geleidt tot het volgende project: hoe kan de bestaande narrowcasting opstelling worden verbeterd en uitgebreid waarbij tevens het kijkersgedrag wordt geanalyseerd en bestudeerd zodat een robuustere (offline) presentatie ervaring kan worden geboden.
Huidige situatie
De huidige opstelling van Indicia maakt gebruik van een router met 4g kaart. Deze router staat in connectie met de google chromecast en de streamende telefoon. Vanuit deze telefoon wordt de content gestreamd over de internet connectie naar de chromecast die aangesloten zit op het presentatiedisplay.
Deze chromecast is getest met zowel een draadloze als bekabelde connectie met de router.
Tijdens het streamen komt het voor dat de presentatie ermee stopt. Als dit gebeurd moet het een medewerker opvallen die het systeem vervolgens herstart of dit doorgeeft aan de exploitant. Dit omdat het systeem bedoeld is om onbemand achter te blijven.
Gewenste situatie
Om te beginnen zou Indicia een stabiele stream willen hebben waarbij deze plotselinge uitvallen niet meer voorkomen. Hoewel dit de ideale situatie is, wordt er ook genoegen genomen met minder. Als het systeem zichzelf hersteld wanneer het uitvalt zijn ze al tevreden.
Ten tweede hopen zij op verandering rondom het vastzitten aan een internet connectie. Het gebruik van de router en 4g kaart zijn momenteel alleen noodzakelijk doordat de chromecast internet nodig heeft bij het configuratieproces.
Als laatste moet in het nieuwe systeem een terugkoppeling zijn met de doelgroep. Doordat het systeem bedoeld is om onbemand achter te blijven gaat er kennis verloren. Niemand weet of er daadwerkelijk gebruik gemaakt wordt van het systeem en of de getoonde content de gebruikers bevalt.
Het voordeel dat door het product geleverd wordt zit in de vorm van kennis naar de exploitant. De data die de exploitant verkrijgt geven meer inzicht in de prestaties van de content bij de doelgroep. Hierdoor kan de exploitant zien welke versie beter de aandacht trekt. Aan de hand van deze data kan de exploitant een keuze maken tussen verschillende geteste versies om zo te bepalen welke versie in zijn situatie het best in te zetten is.
Opdracht omschrijving
Op de eerste plaats wordt onderzocht hoe een A/B-testplatform in elkaar steekt. Dit wordt gedaan door de volgende deelvragen te beantwoorden:
- Welke data worden gebruikt bij het vergelijken tijdens een A/B-test?
- Zijn deze data voor iedere content beschikbaar?
- Hoe kunnen deze data verkregen worden?
- Mogen deze data verkregen worden?
Zodra deze punten beantwoord zijn zal de overstap gemaakt worden naar het onderdeel van streaming. Bij dit onderdeel horen de volgende deelvragen:
- Wat houdt content streaming in?
- Hoe wordt content gestreamd?
- Hoe pas ik dit toe binnen het project.